Je wilt schrijven. Je wilt gelezen worden. Weet je al wat je wilt vertellen? Of heb je hier nog wat hulp bij nodig? Is je verhaalidee interessant genoeg? Leest je stijl prettig? Hoe zorg je ervoor dat je mensen raakt met wat jij wilt zeggen? Dat het overkomt zoals jij het bedoelt?
Allemaal logische vragen. Bij het schrijven van een goed boek komt heel veel kijken. Oefening helpt. De adviezen van een ervaren schrijver en schrijfdocent inwinnen ook. Ik help je graag met je schrijfwensen, wat die ook mogen zijn. Kijk hieronder wat ik voor je zou kunnen betekenen.

Manuscriptbeoordeling

Als je manuscript klaar is, en je wilt ermee naar een uitgeverij, is het fijn om het eerst aan een objectief persoon met verstand van zaken te laten lezen. Je hebt zo lang aan je boek gewerkt dat je zelf vaak niet meer goed kunt zien waar eventuele haperingen zitten, waar het nog net iets spannender kan, of grappiger. Daar kan ik je mee helpen. Ik lees je verhaal grondig en maak een uitgebreid verslag van mijn bevindingen. Ik ga in het verslag in op de plot, structuur, spanningsopbouw, personages, perspectief, stijl, toon en thematiek. Als je het fijn vindt kunnen we nadat je het verslag hebt gelezen bellen of skypen zodat je mij nog een paar vragen kunt stellen. Dit zit bij de prijs inbegrepen.

Kosten manuscriptbeoordeling

Mijn tarief is 13 euro per 1000 woorden. Dit is inclusief een uitgebreid verslag, aantekeningen in je tekst en het gesprek achteraf, maar exclusief BTW. Dus je investeert voor een manuscript van 50.000 woorden 650 euro ex. BTW. Mijn begintarief is 130 euro. Dat betekent dat als je manuscript uit minder dan 10.000 woorden bestaat (bijvoorbeeld in het geval van een paar korte verhalen), ik toch 130 euro reken. Dat komt omdat ik ook tijd investeer in de voorbereiding, het analyseren van je tekst en het eventuele gesprek achteraf. Als je twijfelt of vragen hierover hebt, stuur me een mailtje, dan bespreken we het!

Werkwijze

Je stuurt me een mailtje via mijn contactformulier waarin je in het kort vertelt waarmee je graag hulp zou willen hebben en uit hoeveel woorden jouw tekst bestaat. Ik reageer snel en vertel je of ik denk dat ik je kan helpen en tegen welk bedrag. We kunnen dan ook even bellen, als je dat fijn vindt. Als je besluit dat ik de persoon ben die jou kan helpen, laat je me dat weten. Ik stuur je dan een paar korte vragen over jou, je ervaring in schrijven en jouw tekst en jij stuurt me het antwoord daarop terug, samen met je manuscript (per mail én per post). Ik ga voor je aan de slag. Ik laat je van tevoren weten wanneer je je manuscript en je verslag van me krijgt, maar reken op ongeveer twee á drie weken. Ik stuur je manuscript ook per post weer terug, zodat je mijn aantekeningen kunt lezen en het verslag krijg je per mail. We kunnen dan, indien gewenst, nog een afspraak maken voor een telefonisch of skype-gesprek. Daarna krijg je van mij de factuur met daarin het bedrag dat wij van tevoren overeen zijn gekomen.

Schrijfcoaching

Ben je nog niet zover dat je een geheel manuscript wilt of kunt laten lezen? Wil je ontdekken waar je talenten liggen? Ben je begonnen met een boek, maar loop je tegen dingen aan waar je maar niet uit komt? Als schrijfcoach denk ik met je mee. Dat kan eenmalig, of op regelmatige basis, bijvoorbeeld eens per drie weken of eens per twee maanden. Aan jou de keus.

Kosten schrijfcoaching

Aan het coachen in een gesprek gaat natuurlijk voorbereiding vooraf. Van jouw kant (want jij schrijft) en van mijn kant (ik lees het stuk wat jij schrijft aandachtig en maak aantekeningen om tijdens ons gesprek aanknopingspunten ter verbetering te hebben). Voor het gesprek zelf, wat meestal 1,5 uur duurt, reken ik 125 euro, ex. BTW en voor de voorbereidingstijd (maximaal 1 uur) 75 euro ex. BTW. Natuurlijk is de voorbereidingstijd enigszins afhankelijk van de hoeveelheid tekst. Als ik denk dat ik dat met 1 uur niet red, maak ik een aangepaste offerte voor je.
Wil je graag eerst kennismaken? Dat kan natuurlijk. We kunnen bellen, skypen of elkaar persoonlijk ontmoeten bij een kopje koffie. Hier betaal je niets voor. Als we denken dat ik je kan helpen bij je schrijfwensen maak ik een offerte voor je. Als je hiermee akkoord gaat gaan we afspraken maken om jouw werk naar een hoger plan te tillen. Stuur me een berichtje met je wensen en dan kijken we wat ik voor je kan betekenen. Ik reageer snel.