Biografie

foto: Keke Keukelaar

Anne Eekhout werd in 1981 geboren in Hilversum. Ze studeerde Rechtsgeleerdheid in Amsterdam, waar het idee voor haar eerste roman Dogma werd geboren.

In 2014 verscheen haar debuutroman Dogma, die werd genomineerd voor de Bronzen Uil en op de longlist van de AKO-literatuurprijs terechtkwam.

Begin 2016 verscheen haar tweede roman: Op Een Nacht, die werd genomineerd voor de BNG Bank Literatuurprijs.

Eekhouts derde roman, Nicolas en de verdwijning van de wereld verscheen in 2019. De roman werd bekroond met de titel: Beste Boek voor Jongeren.

In november 2021 verscheen Eekhouts vierde roman, Mary bij De Bezige Bij. Deze roman is gebaseerd op de tienerjaren van Mary Shelley, de schrijfster van Frankenstein. De vertaalrechten van Mary werden voor verschijnen al door meerdere landen gekocht en inmiddels is de roman al verschenen in het Duits, Italiaans en Hongaars. In het najaar van 2023 volgen de V.S., Engeland, Frankrijk, Denemarken, Finland en Kroatiƫ en op een later moment Polen, China, Tsjechiƫ en Bulgarije.

In mei 2023 verscheen Eekhouts eerste boek voor kinderen: Regenboogdromen, bij uitgeverij Kluitman. In het najaar zal daar ook haar novelle voor de jeugd, Project Evil verschijnen.

Eekhout werkt momenteel aan een nieuwe roman.