6 voorspellingen

Zes voorspellingen: ingenieuze oplossingen voor ingewikkelde problemen in de anderhalvemetersamenleving:

  1. Als je de gemeenschap tot maximaal één uur beperkt, nadien niet blijft slapen en je volledig inwrijft met desinfectiemiddel, mag je je eens per maand één one night stand permitteren.
  2. Met grote spoed worden massagerobots geperfectioneerd, zodat je na een drukke thuiswerkweek toch nog op zondag je lijf en leden kunt ontspannen. De menselijke masseurs die hun werk kwijtraken, worden herschoold tot heftruckchauffeur bij bol.com.
  3. Er zullen webwinkels komen voor mondkapjesmode. Zo kun je een mondkapje naar smaak uitkiezen of er een laten personaliseren. Iedereen is anders en niets zegt “individualiteit” als het dragen van een mondkapje met de tekst: “Achter dit mondkapje… lach ik, maak ik ruzie, zeg ik sorry, vergeef ik, heb ik lief.”
  1. Het Rijk verstrekt kinderen op hun dertiende verjaardag een decoupeerzaag, broodbakmachine of abonnement op Elsevier om de buitenspeeltijd te compenseren.
  2. De komende jaren gaan mensen steeds meer aan hun gerief komen met anderhalvemeterporno. Een genre dat vrij beschouwend is qua vorm, en al zeer geliefd onder connaisseurs als gluurders en exhibitionisten, maar nu ook voor de doorsneekijker. Wel goed je handen wassen.
  3. Voor sportscholen is helaas geen oplossing. Jammer. Die zullen voor altijd gesloten blijven.

Deze column verscheen eerder op Uitagenda Utrecht.