Manuscriptbeoordeling

Vanaf december 2023 heb ik weer ruimte voor nieuwe manuscripten!

Je hebt een boek geschreven. Of een collectie verhalen. En nu? Is het goed? Misschien wel goed genoeg om uit te geven?

Als schrijver, lezer én schrijfdocent heb ik veel ervaring met het beoordelen van de kwaliteit van proza. Hoewel ‘beoordelen van kwaliteit’ wel een beetje stikt klinkt. En veel te eenzijdig. Want er zitten zoveel facetten aan een literair werk. En er zijn zoveel smaken. Laten we het een analyse noemen. Een analyse van je schrijfwerk. Hierbij gaat het om wat jíj wilt met je werk. Hoe wil jij de lezer raken? Wat beoog je te doen? Als je me dat vertelt ga ik mijn best doen om te kijken of je dat is gelukt en als dat nog niet (helemaal) zo is, wat je zou kunnen doen om zover te komen.

Dat doe ik door aantekeningen in je tekst te maken en door een uitgebreid leesverslag (ongeveer 6 A4) te schrijven over je werk.

Wat dat kost? Ik werk secuur en grondig. Ik vraag hiervoor 17,50 euro per 1000 woorden, exclusief BTW (21%). Hier zit alles bij in: de aantekeningen in je manuscript, het leesverslag en, indien gewenst, nog een afsluitend telefoongesprek waarin je de gelegenheid krijgt dieper op bepaalde zaken in te gaan of nog iets te vragen.

Wil je dat ik snel voor je aan de slag ga? Of heb je nog vragen? Stuur me een bericht!